ONZE PASSIE

Historie

Het bedrijf werd in 1966 gestart door Piet van Arkel en zijn vrouw Janny. Zij hebben samen de basis gelegd voor wat het bedrijf vandaag de dag is. De liefde voor het vak werd hun drie kinderen met de paplepel ingegoten. Toen in 2012 Piet van Arkel op 68-jarige leeftijd overleed, was het bedrijf inmiddels gesplitst in drie nauw-samenwerkende bedrijven.

Ieder zijn of haar specialiteit

Janny, de oudste dochter, heeft vanaf 1990 het appel-sorteerstation in Buurmalsen gerund. Zij is in 2021 overleden op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Haar twee kinderen, Wilco en Janine, zijn in 2019 in het bedrijf gekomen. Samen zetten zij dit koel- en sorteerbedrijf voort. Hoofdzakelijk sorteren zij Xenia peren en alle rassen appels.

Zoon Marius heeft zich gespecialiseerd in de teelt en is daarnaast ook verantwoordelijk voor de inkoop en koeling. De teelt is door de jaren heen uitgegroeid tot een areaal van 100 hectaren boomgaard verspreid rondom het Betuwse Eck en Wiel en het Noord-Hollandse Venhuizen. De koelcapaciteit is uitgebreid naar 12 miljoen kilo. Deze combinatie zorgt voor een divers en kwalitatief aanbod het jaarrond om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen.

De jongste dochter Marina is sinds 1996 actief in de sortering. Zij is verantwoordelijk voor de sortering en verkoop van hoofdzakelijk Conference peren op haar sorteerbedrijf in Eck en Wiel.