ONZE DIENSTEN

TEELT appels & peren

In en rond het Betuwse dorp Eck en Wiel liggen onze 85 hectare boomgaarden. Deze vormen het grootste gedeelte van onze fruitteelt. De boomgaarden zijn onderverdeeld in 38 hectare appels en 47 hectare peren. Daarnaast hebben wij ook 20 hectare boomgaard in het Noord-Hollandse Venhuizen. Hier telen wij alleen peren. Van oudsher is dit een zeer geschikte regio voor de perenteelt vanwege de gunstige ligging aan het Markermeer. Nachtvorst komt hier zelden voor. Ook is de zeekleigrond een uitermate geschikte grondsoort voor de perenteelt.

Met passie voor het vak zijn wij van generatie op generatie, 365 dagen per jaar, bezig met het telen van topkwaliteit appels en peren. In totaal telen wij 5 miljoen kilo fruit. Door de oppervlakte van onze boomgaarden zijn wij in staat om grote, uniforme partijen fruit aan te bieden en hebben wij vrijwel het hele jaar door de beschikking over product. Een vakkundig geteeld product met oog voor natuur en omgeving. Onze teelt wordt uitgevoerd volgens de richtlijnen van onderstaande certificeringen en keurmerken.

Tevens zijn we een erkend leerbedrijf en leiden graag vakmensen op. Dit om jong talent aan ons te binden en mogelijkheden te bieden om bij een gecertificeerd bedrijf ervaring op te doen.

Heeft u vragen m.b.t. onze teelt? Neem gerust contact met ons op.

Marius van Arkel
M 06-22940413
E marius@fruitstationvanarkel.nl