ONZE PASSIE

Historie
Fruitstation van Arkel is nog een echt familiebedrijf. Ruim 55 jaar geleden, in 1966, werd het bedrijf gestart door Piet van Arkel en zijn vrouw Janny. Hun drie kinderen volgden hen op. Piet van Arkel is overleden in 2012 op 68 jarige leeftijd. Janny de oudste dochter heeft vanaf 1990 het appel-sorteerstation in Buurmalsen gerund. Zij is overleden op 51 jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Zij had een VOF met haar zoon Wilco sinds 2019 en haar dochter Janine is in 2020 in de VOF gekomen. Samen zetten zij dit koel- en sorteerbedrijf voort . Zij sorteren hoofzakelijk Xenia en alle rassen appels.

Zoon Marius is verantwoordelijk voor de pacht, inkoop en productie. Deze is afkomstig van ruim 100 hectare eigen boomgaarden in en rond de Betuwse dorpen Eck en Wiel, Maurik en het Noord-Hollandse Venhuizen.

Tenslotte is jongste dochter Marina verantwoordelijk voor de sortering en verkoop van hoofdzakelijk Conference peren op haar sorteerbedrijf in Eck en Wiel.

Koeling gebeurt op zowel het productiebedrijf als de beide sorteerbedrijven en daarnaast is er de beschikking over een eigen koelhuis in Ingen.